Tort wiosenny
Tort wiosenny
Kaszanka w chlebie
Kaszanka w chlebie.jpg
Mazurek
img1_l.jpg
Faworki karnawałowe
faworki
Domowy chleb
img2_l.jpg
Przepisy i opisy arrow Przepisy i opisy arrow Panga po koperkową kołderką
Panga po koperkową kołderką | Drukuj |
czwartek, 09 kwietnia 2009

Znalazłam w zamrażarce 2 kawałki Pangi. Bardzo ostatnio popularna ryba, a że jest naprawdę smaczna, chętnie ją kupuję...

Rozmrożoną, osuszoną pangę oprószyłam pieprzem cytrynowym i odrobiną soli. Obsmażyłam i przełożyłam do żaroodpornego naczynia. 2 jajka porządnie rozbełtałam z garścią posiekanego koperku i zalałam tą mieszaniną rybę. Przykryłam pokrywą i zapiekałam ją prawie pół godziny w temperaturze około 180 stopni. Dawno nie jadłyśmy tak znakomitej ryby. Żałowałam, że nie miałam śmietany, okazało się jednak, że była zupełnie niepotrzebna. Rybka była wyśmienita. Bardziej dla ozdoby niż z konieczności podałam obok poszarpaną lodową sałatę lekko skropioną cytryną i olejem.

Proponuję
Nowości
Popularne