Tort wiosenny
Tort wiosenny
Kaszanka w chlebie
Kaszanka w chlebie.jpg
Mazurek
img1_l.jpg
Faworki karnawałowe
faworki
Domowy chleb
img2_l.jpg
Przepisy i opisy arrow Przepisy i opisy arrow Bardzo smaczna ryba - Tilapia
Bardzo smaczna ryba - Tilapia | Drukuj |
wtorek, 14 września 2010

Jest to danie lekkostrawne i bardzo smaczne!

Na cztery spore cebule (proponuję wykorzystać cebulę sałatkową), cztery zamrożone  filety tilapii, łyżkę przyprawy do ryb, łyżeczkę cytrynowego pieprzu i  kilka łyżek wody.
Dwie – trzy łyżki posiekanego  koperku.
Na spodzie szerokiego rondla układamy obrane i pokrojone w talarki  cebule, na cebuli  filety ryby, oprószamy  je z wierzchu  przyprawą i pieprzem zalewamy wodą i stawiamy na kuchenkę.
Czas gotowania pod przykryciem  (na niezbyt silnym ogniu) około 20 – 25 minut. Po tym czasie już na wolniejszym ogniu bez przykrycia jeszcze około 5 minut, by nadmiar wody odparował. 
Danie proponuję podawać na głębokim talerzu, bo ryba jest w naturalnym, bardzo smacznym sosie.
Przed podaniem oprószyć posiekanym koperkiem.

W ten sam sposób przyrządzałam dzwonka  łososia,  płaty pstrąga i soli.
Do tak przyrządzonej ryby można podać  ziemniaki, ryż a nawet kaszę gryczaną.
Najbardziej jednak lubię samą rybę.

Proponuję
Nowości
Popularne