Tort wiosenny
Tort wiosenny
Kaszanka w chlebie
Kaszanka w chlebie.jpg
Mazurek
img1_l.jpg
Faworki karnawałowe
faworki
Domowy chleb
img2_l.jpg
Przepisy i opisy arrow Przepisy i opisy
Przepisy i opisy
Odchudzanie może być przyjemne i smaczne. Waga do szafy! | Drukuj |
wtorek, 02 czerwca 2009
Proponuję spokojne, bezstresowe, łagodne i przyjemne gubienie nadwagi. Bez liczenia kalorii, wyrzutów sumienia, stresu, niesmaku i nerwowego (na wdechu), włażenia na wagę.
Czytaj całość...
Najwspanialszą pizzę robiła Alicja moja kochana Przyjaciółka | Drukuj |
wtorek, 02 czerwca 2009

Zdobywała gdzieś niezwykle smaczny żółty ser (dwadzieścia kilka lat temu trzeba było i ser zdobywać). Do Maćków wpadaliśmy całą czeredą, nie rzadko z Panem Migdałem. W oczekiwaniu na pizzę dzieci się bawiły, a my gwarzyliśmy sobie i chrupaliśmy suche andruty, które zawsze były pod ręką. Przegryzaliśmy je pysznymi, świeżutkimi słupkami żółtego sera, które na bieżąco  Alicja dokrajała. Ciasto w między czasie rosło i pysznie pachniało.

Czytaj całość...
Kołduny i prawie kołduny | Drukuj |
poniedziałek, 25 maja 2009
W wielu przepisach starej polskiej kuchni często się spotykamy z łojem. Kołduny, bardzo znane i popularne w polskich domach Wileńszczyzny, mają właśnie w nadzieniu mięso wołowe, jagnięce i łój.
Czytaj całość...
Gulasz z Budy i zupa gulaszowa | Drukuj |
poniedziałek, 25 maja 2009

Ilekroć przygotowuję gulasz i korzystam z ostrej, sproszkowanej papryki myślami wracam do Budapesztu, do domu moich dobrych znajomych i atmosfery tamtego popołudnia.

Czytaj całość...
Gulasz moich węgierskich przyjaciół | Drukuj |
poniedziałek, 25 maja 2009
Bazą jest mięso wołowe. Mieszane. Sporo kleistej pręgi, kawałek łopatki i karkówki
Powiedzmy, że po kilogramie. Gulaszu zawsze warto zrobić więcej, bo podobnie jak bigos najsmaczniejszy jest następnego dnia a nawet kilka dni później.
Czytaj całość...
<< Start < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Następna > Ostatnia >>

Wyniki 46 - 54 z 136
Proponuję
Nowości
Popularne