Tort wiosenny
Tort wiosenny
Kaszanka w chlebie
Kaszanka w chlebie.jpg
Mazurek
img1_l.jpg
Faworki karnawałowe
faworki
Domowy chleb
img2_l.jpg
Przepisy i opisy arrow Przepisy i opisy
Przepisy i opisy
Konfitura z papryki  smaczny i oryginalny dodatek nie tylko do pieczystego | Drukuj |
poniedziałek, 18 stycznia 2010
Jest ciekawym uzupełnieniem kolorystycznym i smakowym najróżniejszych pieczeni, pasztetów, wędlin i kanapek.  Rewelacyjna na gorących tostach. Tost posmarowany odrobiną masła i sporą warstwą paprykowej konfitury jest przepyszny - można zjeść tuzin takich chrupiących grzanek.
Czytaj całość...
Francuskie grzaneczki | Drukuj |
poniedziałek, 18 stycznia 2010
Można je podawać na słodko, lub na słono.
Czytaj całość...
Fałszywa sarnina, fałszywy zając  czyli pieczeń na dziko | Drukuj |
poniedziałek, 18 stycznia 2010
Prawdopodobnie nie jadłam nigdy sarniny, od rodziców wiem, że przed wojną dziczyzna znacznie częściej gościła na polskich stołach. Obydwie potrawy przygotowuje się z cielęciny. Tyle, że do fałszywego zająca dodajemy kilka zmiażdżonych główek goździka.
Czytaj całość...
Zrazy Napoleona I czyli zrazy napoleońskie | Drukuj |
poniedziałek, 18 stycznia 2010

Przepis ma datę z roku 1882. Stareńki!

Czytaj całość...
Pierogi, uszka do barszczu i strudel | Drukuj |
poniedziałek, 21 grudnia 2009
Pisałam już o tym, że ciasto na pierogi to takie samo ciasto jak na strudel, tyle, że kawałek ciasta, który przeznaczamy na strudel trzeba bardzo porządnie wybić wałkiem, by było bardziej rozciągliwe.
Czytaj całość...
<< Start < Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Następna > Ostatnia >>

Wyniki 19 - 27 z 136
Proponuję
Nowości
Popularne